Zöldbabfőzelék
Igazi nyári főzelék, mely könnyen és egyszerűen elkészíthető. Fasírttal vagy pörkölttel isteni ebéd az egész család számára.
Adag: 6
Hozzávalók
- 1 kg zöldbab (friss vagy fagyasztott)
- 450 g tejföl
- 2 evőkanál finomliszt
- só ízlés szerint
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 3 gerezd fokhagyma
- víz
- 1 db húsleveskocka
- olaj
Elkészítés
- Frissen szedett zöldbab esetén a babokat megmossuk, a végeit levágjuk és felaprítjuk. Fagyasztott zöldbabból is készíthető.
- A zöldbabot nagyobb fazékba tesszük, és kevés olajon kicsit megpároljuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Sózzuk, beletesszük a húsleveskockát, majd kb. 20 percig főzzük, hogy a bab kellően megpuhuljon.
- Kb. 40 ml olajjal elkeverjük a lisztet, és kis lángon enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, 1-2 percig pirítjuk tovább. Végül rászórjuk a fűszerpaprikát, mellyel szintén elkeverjük,azonnal felöntjük és kikeverjük kevés hideg vízzel.
- Ezt követően jöhet a tejföl rá, mellyel szintén megpróbáljuk simára keverni, tegyünk hozzá néhány kanál levet is, majd öntsük a babhoz folyamatos kevergetés mellett.
- Tálaljuk fasírttal vagy pörkölttel ízlés szerint.