Zöldbabfőzelék

  • - június 3, 2018
  • Kedvelés!
Zöldbabfőzelék

Zöldbabfőzelék

Igazi nyári főzelék, mely könnyen és egyszerűen elkészíthető. Fasírttal vagy pörkölttel isteni ebéd az egész család számára.
Előkészítés10 minutes
Főzés30 minutes
Teljes40 minutes
Course: Ebéd, Főétel
Cuisine: Magyar
Keyword: Főzelék, Zöldbab, Zöldség
Adag: 6

Hozzávalók

  • 1 kg zöldbab (friss vagy fagyasztott)
  • 450 g tejföl
  • 2 evőkanál finomliszt
  • só ízlés szerint
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • víz
  • 1 db húsleveskocka
  • olaj

Elkészítés

  • Frissen szedett zöldbab esetén a babokat megmossuk, a végeit levágjuk és felaprítjuk. Fagyasztott zöldbabból is készíthető.
  • A zöldbabot nagyobb fazékba tesszük, és kevés olajon kicsit megpároljuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Sózzuk, beletesszük a húsleveskockát, majd kb. 20 percig főzzük, hogy a bab kellően megpuhuljon.
  • Kb. 40 ml olajjal elkeverjük a lisztet, és kis lángon enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, 1-2 percig pirítjuk tovább. Végül rászórjuk a fűszerpaprikát, mellyel szintén elkeverjük,azonnal felöntjük és kikeverjük kevés hideg vízzel. 
  • Ezt követően jöhet a tejföl rá, mellyel szintén megpróbáljuk simára keverni, tegyünk hozzá néhány kanál levet is, majd öntsük a babhoz folyamatos kevergetés mellett.
  • Tálaljuk fasírttal vagy pörkölttel ízlés szerint.

Hozzászólások

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Értékelés




Ne hagyd ki! véletlen receptek..