Mustáros krumplipüré
Könnyű és szinte elronthatatlan köret recept, melyet kicsik és nagyok egyaránt kedvelnek. Egy igazán könnyed és lágy krumplipüré tökéletes kiegészítője a családi ebédnek. Egyszerű köret bár mégis sokféleképpen elkészíthető és fűszerezhető. Próbáld ki a mustáros változatát.
Adag: 4 adag
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 2-3 dl tej
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál mustár
- só
- bors
Elkészítés
- A krumplit meghámozzuk, apró kockára vágjuk, majd sós vízben megfőzzük.
- Ha puha a krumpli, leszűrjük. Hozzáadjuk a vajat, sózzuk, borsozzuk, és krumplitörővel vagy villával összetörjük.
- Hozzákeverünk annyi tejet, amennyit felvesz, végül pedig adunk hozzá egy kanál mustárt.
- Végezetül pedig botmixerrel könnyed és lágy állagúra pürésítjük.