Mustáros krumplipüré

  • - december 3, 2018
  • Kedvelés!
Mustáros krumplipüré
Mustáros krumplipüré
Előkészítés
10 perc
Főzés
20 perc
Teljes idő
30 perc
 

Könnyű és szinte elronthatatlan köret recept, melyet kicsik és nagyok egyaránt kedvelnek. Egy igazán könnyed és lágy krumplipüré tökéletes kiegészítője a családi ebédnek. Egyszerű köret bár mégis sokféleképpen elkészíthető és fűszerezhető. Próbáld ki a mustáros változatát.

Fogás: Ebéd
Konyha: Magyar
Kulcsszó: Köret, Krumpli, Mustár
Adag: 4 adag
Hozzávalók
  • 1 kg krumpli
  • 2-3 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál mustár
  • bors
Elkészítés
  1. A krumplit meghámozzuk, apró kockára vágjuk, majd sós vízben megfőzzük.

  2. Ha puha a krumpli, leszűrjük. Hozzáadjuk a vajat, sózzuk, borsozzuk, és krumplitörővel vagy villával összetörjük.

  3. Hozzákeverünk annyi tejet, amennyit felvesz, végül pedig adunk hozzá egy kanál mustárt.

  4. Végezetül pedig botmixerrel könnyed és lágy állagúra pürésítjük.

Ne hagyd ki! véletlen receptek..