Csirkés-tejfölös melegszendvics

  • - szeptember 9, 2019
  • Kedvelés!
Csirkés tejfölös melegszendvics
Csirkés tejfölös melegszendvics
Előkészítés
5 perc
Főzés
10 perc
 

Egyszerűen elkészíthető, de mégsem megszokott ízű melegszendvics, amellyel kedves barátunk vagy partnerünk szívébe lophatjuk be magunkat. Vagy legalább egy finom ételre fog emlékezni velünk kapcsolatban! 🙂

Fogás: Ebéd, Reggeli
Konyha: Magyar
Kulcsszó: Csirkehús, Melegszendvics, Sajt, Tejfölös
Adag: 1 adag
Szerző: László
Hozzávalók
  • 2 db Sajtos stangli
  • 1 pohár tejföl
  • 2 ek étolaj
  • 10 dkg natúr csirkemell
  • 10 dkg trappista sajt
  • 4 ek sültkrumpli fűszersó (tejfölös)
  • 2 ek
  • majonéz
Elkészítés
Natúr csirke előkészítés
  1. A vásárolt csirkemellett mossuk meg jól hideg vízben, majd vágjuk apró csíkokra vagy kockákra és sózzuk meg.

  2. Egy serpenyőbe tegyük bele az étolajat/oliva olajat és melegítsük fel, majd tegyük bele a felvágott csirkemellet és pirítsuk meg, amíg a kockák vagy csíkok mind két oldala kellően megpirul.

Melegszendvics
  1. Vágjuk két részre a sajtos stanglikat, de lehetőség szerint úgy, hogy hajtogatható legyen.

  2. Egy kis kanál segítségével kenjük meg a stangli mind két oldalát tejföllel. Fontos, hogy a felső részre NE tegyünk sokat, mert lefolyhat.

  3. Ízlés szerint, de inkább csak úgy látszólag szórjuk meg tejfölös ízű sültkrumpli fűszersóval.

  4. Helyezzük fel a szendvics alsó felére a csirkemellet és tegyük rá a trapista sajtot szeletelve vagy reszelve.

  5. Melegítsük elő a sütőt 180C fokra és tegyük bele a szendvicseket és süssük kb 10 percig. A sütés utolsó 1-2 percében érdemes felső vagy grill funkcióra állítani, mert a stangli, a hús és a sajt tetejét is megpirítja.

  6. Vegyük ki a sütőből a szendvicseket és tálaljuk őket. Ízlés szerint majonézt lehet a tetejére kenni.

Ne hagyd ki! véletlen receptek..