Csirkés-tejfölös melegszendvics

  • - szeptember 9, 2019
  • Kedvelés!
Csirkés tejfölös melegszendvics

Csirkés tejfölös melegszendvics

Egyszerűen elkészíthető, de mégsem megszokott ízű melegszendvics, amellyel kedves barátunk vagy partnerünk szívébe lophatjuk be magunkat. Vagy legalább egy finom ételre fog emlékezni velünk kapcsolatban! 🙂
Előkészítés5 mins
Főzés10 mins
Course: Ebéd, Reggeli
Cuisine: Magyar
Keyword: Csirkehús, Melegszendvics, Sajt, Tejfölös
Adag: 1 adag
Author: László
Cost: 500Ft

Hozzávalók

  • 2 db Sajtos stangli
  • 1 pohár tejföl
  • 2 ek étolaj
  • 10 dkg natúr csirkemell
  • 10 dkg trappista sajt
  • 4 ek sültkrumpli fűszersó (tejfölös)
  • 2 ek
  • majonéz

Elkészítés

Natúr csirke előkészítés

  • A vásárolt csirkemellett mossuk meg jól hideg vízben, majd vágjuk apró csíkokra vagy kockákra és sózzuk meg.
  • Egy serpenyőbe tegyük bele az étolajat/oliva olajat és melegítsük fel, majd tegyük bele a felvágott csirkemellet és pirítsuk meg, amíg a kockák vagy csíkok mind két oldala kellően megpirul.

Melegszendvics

  • Vágjuk két részre a sajtos stanglikat, de lehetőség szerint úgy, hogy hajtogatható legyen.
  • Egy kis kanál segítségével kenjük meg a stangli mind két oldalát tejföllel. Fontos, hogy a felső részre NE tegyünk sokat, mert lefolyhat.
  • Ízlés szerint, de inkább csak úgy látszólag szórjuk meg tejfölös ízű sültkrumpli fűszersóval.
  • Helyezzük fel a szendvics alsó felére a csirkemellet és tegyük rá a trapista sajtot szeletelve vagy reszelve.
  • Melegítsük elő a sütőt 180C fokra és tegyük bele a szendvicseket és süssük kb 10 percig. A sütés utolsó 1-2 percében érdemes felső vagy grill funkcióra állítani, mert a stangli, a hús és a sajt tetejét is megpirítja.
  • Vegyük ki a sütőből a szendvicseket és tálaljuk őket. Ízlés szerint majonézt lehet a tetejére kenni.

Ne hagyd ki! véletlen receptek..