Ribizlis piskóta szelet

  • - július 31, 2018
  • Kedvelés!
Ribizlis piskóta szelet
Ribizlis piskóta szelet
Előkészítés
20 perc
Főzés
25 perc
Teljes idő
45 perc
 

Ha könnyű és gyümölcsös finomságra vágysz akkor próbáld ki ezt a ribizlis piskóta szeletet, mely egyszerűen elkészíthető és hamar csillapítja édesség utáni vágyadat.

Fogás: Desszert, Édesség
Konyha: Magyar
Kulcsszó: Piskóta, Ribizli
Adag: 6 adag
Hozzávalók
  • 25 dkg búza finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 dl tej
  • 1 bögre ribizli
Elkészítés
  1. A lisztet jól elkeverjük a sütőporral.

  2. A puha margarint egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd jól összekeverjük kézi habverővel.

  3. Ezt követően lassan adagoljuk hozzá a sütőporos lisztet, végül pedig a tejjel fellazítjuk a masszát.

  4. Ha simára kevertük a tésztát, akkor egy kivajazott és vékonyan liszttel megszórt tepsibe öntjük.

  5. A ribizliket megmossuk és lecsepegtetjük, majd megszórjuk a tészta tetejét.

  6. 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés

Ha egészségesebben szeretnénk elkészíteni, akkor a cukrot más édesítővel is helyettesíthetjük, továbbá a búza finomliszt helyett teljes kiőrlésű lisztet is használhatunk.
Ízlés szerint más gyümölccsel is elkészíthető.

Ne hagyd ki! véletlen receptek..