Ribizlis piskóta szelet
Ha könnyű és gyümölcsös finomságra vágysz akkor próbáld ki ezt a ribizlis piskóta szeletet, mely egyszerűen elkészíthető és hamar csillapítja édesség utáni vágyadat.
Adag: 6 adag
Hozzávalók
- 25 dkg búza finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 5 dkg margarin
- 2 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg kristálycukor
- 2 dl tej
- 1 bögre ribizli
Elkészítés
- A lisztet jól elkeverjük a sütőporral.
- A puha margarint egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd jól összekeverjük kézi habverővel.
- Ezt követően lassan adagoljuk hozzá a sütőporos lisztet, végül pedig a tejjel fellazítjuk a masszát.
- Ha simára kevertük a tésztát, akkor egy kivajazott és vékonyan liszttel megszórt tepsibe öntjük.
- A ribizliket megmossuk és lecsepegtetjük, majd megszórjuk a tészta tetejét.
- 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés
Ha egészségesebben szeretnénk elkészíteni, akkor a cukrot más édesítővel is helyettesíthetjük, továbbá a búza finomliszt helyett teljes kiőrlésű lisztet is használhatunk.
Ízlés szerint más gyümölccsel is elkészíthető.
Ízlés szerint más gyümölccsel is elkészíthető.